Zastavte se v barber shopu v Praze na kus řeči


Říká vám něco seriál Létající Čestmír? Byl natočen za socialismu a excelovala v něm řada předních herců té doby, spolu s některými dětskými hrdiny. V seriálu se objeví postava holiče Blechy, v zastoupení Petrem Nárožným, a je tu dobře patrné, že právě kadeřnické a holičské služby bývaly vždy místem, kde se probírají nejen místní drby, ale i názory na politiku, sport, kulturu, mezilidské vztahy a mnoho dalších témat. U holiče si zkrátka můžete dobře „pokecat“ nejen s ním, ale i s lidmi kolem vás. Může z toho někdy vzniknout debatní klub a lidé si tu mohou vyměnit i velmi zásadní informace ohledně zdraví a životního stylu.

stříhání vlasů

V podobném duchu se to může odehrávat i v provozovnách barber shopu v Praze. Anebo v některé z poboček v jejím blízkém okolí, například v Hostivici a v Kladně. Barber je specialista na pánské účesy a úpravy vousů, ovšem poradí si i s dámským sestřihem nebo s dětskými kadeřemi. Pochopitelně vás nikdo nenutí ke konverzaci, pokud nechcete, můžete celou dobu mlčet, ale ne každý to vydrží a chce si alespoň popovídat, vyměnit si názory na různá témata a tak.

barber při práci

Buďte v tomto směru ale prozíraví a nevytahujte na povrch negativní témata, spíše diskutujte tak, abyste z toho měli všichni prospěch, například vás může třeba zajímat názor na úpravu pokrmů, na chov domácích zvířat, na zahradnické práce, na tipy k oděvům či obuvi, na sportovní činnosti, na výlety do přírody či trávení dovolené.

Služby barber shopu můžete využít i jinak – pokud je vás víc a potřebujete pomoci s úpravou vlasů a vousů před svatbou či jinou rodinnou oslavou, můžete se domluvit a požádat barbera, aby navštívil on vás u vás doma, v tamním prostředí bude tato služba pro vás jistě příjemnější a bude se vám tu také zřejmě i lépe konverzovat – k věci v rámci samotné oslavy či akce, anebo na obecná témata, jako u holiče Blechy ve zmiňovaném seriálu.