Proč se vydat s dětmi zrovna do Beskyd


Je konec června a dětem brzy začnou letní prázdniny a vy dosud nemáte tušení, kam se s dětmi vypravíte na dovolenou? Pak máme pro vás tip na sice poněkud profláknutou, ale rozhodně ne nudnou formu týdenního, nebo i delšího pobytu v tuzemsku. Proč právě v tuzemsku, a proč vás zveme do míst, která proslavil zejména film „S tebou mě baví svět“ – do pohoří YDYKSEB?

západ Slunce v Beskydech

Žádné přeplněné lokality – mnoho lidí nejezdí k moři právě z toho důvodu, že je tu ve většině turistických lokalitách doslova hlava na hlavě. V takových místech máte pocit, jako byste se procházeli v Praze na Václaváku, a navíc v plavkách, takže si tu mohou všichni kolem vás prohlédnout a posoudit vaše tělesné proporce. Nepříjemné je to zejména pro krásné ženy, které jsou tu terčem pohledů mužské populace. Tohle při ubytování s dětmi v Beskydech https://www.rzehaczek.cz/cs/ nezažijete. Tam není hlava na hlavě a s lidmi, které tu potkáte, se spíše pozdravíte a prožijete krásný den, než abyste se navzájem rozčilovali a stresovali se kvůli velké koncentraci lidí na jednom místě.

zima v Beskydech

Příjemné teploty povětří – na horách není o prázdninách tropické vedro, a pokud vedra zasáhnou nížiny, vy tu budete mít teplotu výrazně nižší. V chladnějším počasí není problém se tepleji obléknout, takže si tu užijete příjemného klimatu po celou dobu vaší dovolené. Nezaskočí vás tu ani slunečné počasí, ani deštivé dny.

Nádherná příroda – příroda je v Beskydech velmi malebná, je to jedna z nejoblíbenějších destinací nejen v létě, ale i v průběhu celého roku. Lidé sem jezdí trávit babí léto i sychravý podzim, Beskydy si oblíbili i lyžaři a i jarní počasí tu má něco do sebe.

Vyhlídky – pamatujete se na seriál o rozhlednách, kterým provázel Luděk Munzar? Jmenovalo se to „Rozhlédni se člověče“, pořad byl natočen v roce 1998 a diváci se v něm mohli pokochat nádhernými vyhlídkami z většiny rozhleden v naší zemi. V Beskydech se také můžete rozhlédnout a kochat se pohledem na horský masiv i do nížin přímo na vlastní kůži.