Stále není pozdě


Letní dovolená je něco, na co se těší každý. Každý si chce užít trochu hezkého počasí, aniž by musel chodit do práce. Pro někoho je dovolená jen u moře, někdo si vystačí s pobytem někde v tuzemsku. Jsou firmy, kde je dovolené daleko víc než je zákonných 20 dní ročně, takže si někteří zaměstnanci mohou dovolit užívat volné dny mnohem déle.

let letadlem

Ten kdo chce jet někam k moři, má dvě možnosti – jet s cestovní kanceláří a nebo na vlastní pěst. Jsou i skupiny na sociálních sítích, kde si lidé radí jak odjet na dovolenou bez cestovní kanceláře, a přitom zažít skvělou dovolenou za dobrou cenu. Většina lidí ale dává přednost právě cestovní kanceláři, protože mají za to, že s cestovní kanceláří mají alespoň nějaké jistoty. A právě kanceláře nabízí zájezdy k moři za nižší ceny ve dvou kategoriích:

  • First minute
  • Last minute

Pokud byste byli ochotní letět k moři třeba už v květnu a nebo naopak až v září, můžete získat skvělý zájezd za nižší cenu než je během hlavní sezony. To využívá mnoho lidí, protože nepotřebují jet zrovna v červenci nebo srpnu. Musíte si ale dávat pozor na to, jakou cestovní kancelář si vybíráte. Je dobré si projít recenze a zkušenosti ostatních klientů, a hlavně si projděte recenze na hotel, kam se chystáte vyrazit. Jedině tak se vyhnete tomu, že dovolená nebude odpovídat tomu, co si zaplatíte. Teprve pak se vydejte do kanceláře a sjednejte si zájezd.

pláž moře

Na co pozor:
Mnoho lidí odjede na dovolenou, aniž by si řádně pročetli podmínky storna a nebo pojištění. Některé cestovní kanceláře totiž nesjednávají pojištění na pobyt, ale jen na cestu. Proto si musíte pojištění pohlídat sami, a zejména pojistné podmínky a výši případného plnění, aby se z dovolené nestal spíš horor, pokud byste museli využít tamní zdravotnické služby, které byste si museli platit z vlastní kapsy kvůli tomu že nejste pojištění.