K čemu se hodí přepravní palety


Logistika – první palety byly vyráběny pro železniční přepravu na počátku šedesátých let minulého století a již tehdy se potvrdilo ono známé pravidlo, že je v „jednoduchosti krása“. Stačilo pár kousků dřevěných prken, odřezků trámků a ocelových hřebů, a měli jste k dispozici podstavec pro přepravu různého zboží v železničních vagónech. Je známo, že s paletami se ušetří mnoho času při nakládce a vykládce zboží, protože pod paletu snadno zajede úzký výsuv vysokozdvižného nebo ručního vozíku, a velmi rychle pak přepravíte i extrémně těžký náklad z místa na místo. Paleta unese až dvě tuny nákladu ve spojitém zatížení na celé ploše, takže tu máte perfektního logistického pomocníka.

přepravní palety

Je to čisté dřevo – některé typy palet jsou ošetřené proti dřevokaznému hmyzu a houbám, jiné nejsou, ale všechny mají jedno společné – je to čisté přírodní a proschlé dřevo. Jestliže pak takovou použitou paletu rozeberete, máte k dispozici řezivo na výrobu specifického nábytku, nebo třeba i hraček.

zpracování palet

Nábytek – stačí se porozhlédnout po Internetu a v brzké době zjistíte, kolik možností poskytuje prodej palet Palety Morava pro výrobu nábytku. Nedomnívejte se, že je to něco podřadného a vysloveně škaredého, co byste si do obýváku nikdy nedali, protože někteří výrobci dovedou s paletami kouzlit a vytvoří z nich až neuvěřitelně krásné modely postelí, sedacích souprav nebo i velmi atraktivních obývákových sestav pro pokojové rostliny, knihy a okrasné předměty. Jestliže rozebraná prkna vhodně poskládáte, a vězte, že to jde docela snadno, jen se více otevřít fantazii, budete mít doma nábytek, který vám vaše návštěva bude závidět a může se stát, že jej od vás bude chtít také vyrobit. Nábytek z palet je navíc velmi pevný, odolný i vůči hrubšímu zacházení a hlavně velice levný. Při troše šikovnosti ušetříte na nákupu nábytku tisíce až desítky tisíc korun.