Dovolená v Chorvatsku po celý rok


Někteří lidé jsou schopni změnit svůj život ze dne na den. Kupříkladu pohodlně sedí v obýváku a najednou je napadne, že by mohli úplně převrátit byt vzhůru nohama, přeházet nábytek v obýváku, koupit novou sedačku a lustr a vyměnit koberec. A to pokud možno hned. Setrvají až do půlnoci u objednávkového formuláře, dokud neobjednají vše, co si vymysleli. Někdo je zas schopen vzít rázně do svých rukou vlastní zdraví a začne ihned cvičit a posilovat, změní jídelníček a do tří měsíců má figuru jako zápasník, tlusté břicho je pryč a cítí se jako omlazený.

krajina v Chorvatsku

A do třetice bychom mohli vyzdvihnout někoho, kdo si objedná zájezd do Chorvatska, stráví tu v létě deset dnů a je z tamního prostředí natolik nadšený, že se rozhodne využít koupě apartmánu v Chorvatsku a nastěhuje se tam natrvalo. Prodá nemovitosti v České republice a do Čech zavítá jen na Vánoce za svými přáteli či příbuznými. Ostatně, není o co stát právě v zimě, naše země je sice plná mnoha přírodních krás, ale ty tu vyniknou jen pár týdnů v roce, protože jaro je u nás velmi krátké a léto v podstatě rovněž a již v září se o slovo hlásí první mlhy a chladná rána a v říjnu již začíná období podzimních depresí, které přetrvá až do půlky dubna, dokud se nezačne Slunce více klubat zpoza mraků.

přístav v Chorvatsku

V Chorvatsku je to jiné, tam panuje subtropické klima a na zimu můžete klidně zapomenout, je tu sice od listopadu do března chladněji, ale rozhodně žádné sněhové vánice a mrazivé počasí. Když tu mohou růst na pobřeží Jadranu palmy, tak to s tou zimou jistě nebude nijak hrozné. Pokud tedy nejste milovníky zimního počasí, zatažené oblohy a depresivních listnatých stromů bez listí, a máte možnost se do Chorvatska přestěhovat natrvalo, neváhejte, protože tu nemáte k dispozici vysloveně jako na dlani moře, ale máte tu i Slunce nad hlavou, jeho energii potřebnou mimo jiné k dobré náladě a k tvorbě vitamínu D.