Hledáte dovolenou na poslední chvíli?


Většina lidí touží alespoň jednou ročně po dovolené u moře. U někoho vyhrává let letadlem do nějaké exotičtější destinace, někdo dává přednost cesta autem do blízkého Chorvatska. Pro většinu lidí je totiž moře během dovolené nezbytné, a pokud by zůstali někde v Česku a u moře by nebyli, ani by jim nepřišlo, že měli dovolenou. Každý má jiné představy o své dovolené, a není divu, že ji tedy každý tráví po svém.

budova bydlení

Mezi lidmi samozřejmě najdete i mnoho těch, kteří raději vyráží poznávat krásy Česka. A není jich zrovna málo. Je ale nutné si uvědomit, že i dovolená po Česku vás vyjde na pár desítek tisíc. Mezi Čechy je stále populárnější si někde pronajmout na týden či dva chatu jen pro sebe a každý den vyrazit někam na výlet po okolí. Češi milují hrady a zámky, rádi si odpočinou u dobrého jídla, a nebo jen tak posedí i vínka večer, až uloží děti. Jestli máte letos v plánu během léta poznat některé z našich památek a nebo jen plánujete prodloužený víkend s partnerem, zatímco děti necháte na hlídání prarodičům, můžete si vyjet třeba na jižní Moravu.

vinice víno

Co vám nabídne?
Jsou lidé, kteří tuto oblast České republiky doslova milují. Na jihu je krásně po celý rok, ale největší kouzlo mají vinice v létě a začátkem září, kdy začíná víno dozrávat. Mnoho lidí sem jezdí právě v období vinobraní, kdy mohou ochutnat nově sklizené víno přímo ze sudu. Posezení ve sklípku v dobré společnosti srdečných obyvatel jižní Moravy má též něco do sebe.

I na jižní Moravě najdete mnoho památek, které stojí za návštěvu. Pokud hledáte kam ještě vyrazit, máme pro vás tip na Vranov nad Dyjí – ubytování s dětmi si můžete užít třeba v penzionu v Benátkách, kde je tak krásná atmosféra, že se zde pravidelně konají i mnohé svatby každý rok. Zajeďte si s dětmi i na jižní Moravu a víno si vychutnejte třeba večer na terase nebo na pokoji.